Formbröd

2 mjuka formbröd, LCHF, Paleo.
Gräddas i 175 grader, ca 50 min.

Ingredienser:

  • 11 ägg
  • 0,5 l vatten
  • 200 g smält smör
  • 4 dl mandelmjöl (220 g)
  • 0,5 dl kokosmjöl (60 g)
  • 2 dl pofiber
  • 6 msk fiberhusk
  • 6 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • (För julbröd: 1 paket Santa Maria Vörtmix á 90 g, alt egen vörtkryddning)
  • Solrosfrön och Chiafrön att strö ovanpå

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa 2 minuter. Vispa sen ner vattnet i äggsmeten.
  3. Smält smöret, rör i honungen och vispa ner i äggsmeten.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner i äggsmeten.
  5. Låt svälla medan du gör i ordning formarna.
  6. Klipp ett bakplåtspapper på tvären och tryck ner en halva i varsin brödform.
  7. Klicka ner smeten i brödformarna, ta lite vatten på handen, tryck och jämna till.
  8. Strö på solrosfrön och Chiafrön på bröden och tryck fast dem.
  9. Grädda 50-55 min i nedre delen av ugnen. Lägg eventuellt över ett bakplåtspapper sista minuterna i fall brödet håller på att bli för brunt.
  10. Låt svalna under bakduk, skär upp i skivor och frys in.

Kan inte förvaras i rumstemperatur. Kan förvaras i kyl nån dag eller i frys flera månader.

%d bloggare gillar detta: