Stödjande samtal ACT

Samtal som stöd till hälsa, lugn och utveckling för både kropp och själ.

Se livet som det är

Släpp taget om det som hindrar dig. Lev livet rikare och mer meningsfullt.

Målet är att reflektera, få kunskap och träna dig i att leva mer på det sätt du verkligen vill, redan idag – här och nu.

När passar stödjande samtal hos Liviakliniken?

När du vill ha hjälp att hantera stress och oro, när du vill ha hjälp att utvecklas och förbättra din hälsa och livskvalitet. Kanske som stöd till återhämtning vid utmattning, sorg eller andra krävande situationer i livet.

Kombinera stödjande samtal med kroppsbehandling

Du kan gärna kombinera stödjande samtal med akupunktur-/laserbehandling eller yinyoga, där kost och livsstil ingår – eftersom kropp och själ är intimt sammankopplade och påverkar varandra.

På Liviakliniken.bokadirekt.se kan du därför boka kombinationsbehandlingarna:

  • KROPP & SJÄL: samtalsstöd + akupunktur/laser, kost & livsstil.
  • SAMTAL & YINYOGA: samtalsstöd + yoga, kost & livsstil.

För kropp och själ hör ihop – fysiska spänningar och cirkulation påverkar oss tillsammans med kost, livsstil och mentala tankemönster – eftersom du är en hel människa, ett helt system.

Behöver du vårdbehandling på grund av psykisk ohälsa?

Om du är i behov av vård på grund av psykisk ohälsa, så hänvisar jag dig till läkare eller legitimerad terapeut. I samråd med din läkare kan du sen avgöra om behandling hos Liviakliniken kan vara ett komplement för dig.

Vad är ACT?

ACT har kopplingar till mindfulness / funktionell närvaro. Det ingår att lära dig fokusera på här och nu med hjälp av din andning, din kropp och dina sinnen.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT), är en psykoterapeutisk metod med ursprung i kognitiv beetendeterapi (KBT). ACT är en metod som hjälper patienter att leva i nuet och enligt sina egna personliga värderingar.

ACT har visat sig fungera med framgång vid till exempel depression, ångest, långvarig smärta och missbruk.

Källa: http://www.vården.se

%d bloggare gillar detta: